EN

După succesul edițiilor precedente, concursul internațional de patinaj artistic Bucharest Open rva avea loc anul acesta pe 18 mai la patinoarul Allianz-Țiriac Arena din Otopeni. Concursul este deschis tuturor categoriilor de vârstă, copiilor și adulților, de la începători la patinatori de elită. 

Visul a fost de la bun început să creăm o comunitate în jurul acestui sport. Ideea de libertate cu care am gândit concursul şi faptul că nu există limitări de vârstă fac din Bucharest Open un spaţiu al exprimării artistice.

Deținem recordul în România pentru cel mai tânăr participant, care a intrat pe gheață înainte să împlinească vârsta de 3 ani, precum și pentru cel mai în vârstă concurent român, de 51 de ani (la ediția din 2019). 

Ediția din 2021 s-a desfășurat exclusiv online, datorită pandemiei, unde s-au întrecut peste 200 de participanţi, cu vârste între 4 şi 72 de ani, din 18 ţări și 5 continente: România, Ungaria, Austria, Italia, Elveţia, Luxemburg, Spania, Portugalia, Suedia, SUA, Canada, Australia, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Iran, Indonezia şi Japonia.

Anul trecut, patinatori din 5 țări au concurat la Bucharest Open, iar adulții au avut un concurs dedicat lor, sub regulile ISU.