BUCHAREST OPEN

Bucharest Open este singurul concurs de patinaj recreaţional din România. În cinci ediţii, acesta a reuşit să devină un reper în patinajul artistic şi să crească de opt ori ca număr de participanţi, fiind o iniţiativă privată a clubului ACS Skating A 2 Z. 

Visul a fost de la bun început să creăm o comunitate în jurul acestui sport. Ideea de libertate cu care am gândit concursul şi faptul că nu există limitări de vârstă fac din Bucharest Open un spaţiu al exprimării artistice.

Ediția de anul trecut a adus patinatori din cinci țări pe gheața patinoarului din Otopeni și pentru prima oară am găzduit și o sesiune dedicată doar adulților.

Deținem recordul în România pentru cel mai tânăr participant, care a intrat pe gheață înainte să împlinească vârsta de 3 ani, precum și pentru cel mai în vârstă concurent român, de 51 de ani (la ediția din 2019).

Ediția din 2021 s-a desfășurat exclusiv online, datorită pandemiei, unde s-au întrecut peste 200 de participanţi, cu vârste între 4 şi 72 de ani, din 18 ţări și 5 continente: România, Ungaria, Austria, Italia, Elveţia, Luxemburg, Spania, Portugalia, Suedia, SUA, Canada, Australia, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Iran, Indonezia şi Japonia.

Bucharest Open s-a bucurat încă de la a doua ediție de acoperire media, atât în publicații online cât și în emisiuni tv naționale, de succes, sau la știrile sportive pe posturi cu cea mai mare audiență.

În plus, Bucharest Open s-a bucurat și de susținerea a doi mari campioni români, care au venit să medalieze participanții. Multiplul campion mondial și medaliat olimpic la gimnastică, Marian Drăgulescu și Larisa Iordache, campioană europeană și medaliată mondial și olimpic, au fost alături de noi la edițiile din 2018, respectiv 2019.